Slovenskí volejbalisti začínajú prípravu na ME

31.07.2013 Bratislava

Bratislava (TASR) - Slovenská mužská volejbalová reprezentácia štartuje vo štvrtok 1. augusta v Liptovskom Jáne prípravu na septembrové majstrovstvá Európy, ktoré sa uskutočnia v Poľsku a v Dánsku. Tréner Štefan Chrtiansky nominoval 16 hráčov, medzi nimi sú aj nahrávač Michal Masný, blokári Emanuel Kohút s Tomášom Kmeťom, smečiar František Ogurčák či univerzál Martin Nemec.
V príprave na šampionát sa Slováci stretnú so Slovinskom, Fínskom, Talianskom a tesne pred odchodom na ME privítajú v Bratislave úradujúcich olympijských šampiónov a čerstvých víťazov Svetovej ligy Rusov.
V Liptovskom Jáne sa Slováci budú pripravovať v dvoch blokoch od 1. do 23. augusta. Prvou hernou previerkou budú tri tréningové zápasy so Slovinskom, ktoré sa uskutočnia od 21. do 23. augusta v Liptovskom Jáne. Družstvo sa potom presunie do Nitry, kde sa predstaví v hale na Klokočine v troch dueloch proti Fínom od 29. do 31. augusta.
Družstvo potom odohrá dva prípravné zápasy v Trente a okolí proti domácim Talianom a v generálke na majstrovstvá Európy sa Slováci stretnú na domácej pôde v Bratislave dvakrát s hviezdnym Ruskom. Olympijskí víťazi z Londýna a čerství šampióni Svetovej ligy odohrajú v Bratislave proti slovenským reprezentantom jeden tréningový (16. septembra v HANT Aréne) a jeden oficiálny zápas 17. septembra o 18:00.
Na 28. majstrovstvá Európy, ktoré spoluorganizujú Poliaci s Dánmi a uskutočnia sa od 20. do 29. septembra, odchádzajú Slováci 18. septembra. V základnej B-skupine sa Chrtianskeho zverenci predstavia v Gdansku proti domácim Poliakom, Francúzom a Turkom. Zo skupiny postupujú prvé tri tímy. Na záverečnom turnaji ME sa predstaví 16 tímov a bude sa hrať v šiestich mestách. Turnaj vyvrcholí v Kodani. Slováci budú na ME obhajovať piate miesto z roku 2011 v Česku a Rakúsku.
 

Vyberte región